Sundhedshuset Pandrup: Bæredygtighed

Forside/Sundhedshus Pandrup

Bæredygtighed, økonomi og miljø var i fokus, da Region Nordjylland i løbet af 2012 og 2013 byg-gede fire Sundhedshuse i Nordjylland. Et i Hurup, Pandrup, Sæby samt Brønderslev. Hidtil har mangt et byggeri brystet sig af at være bæredygtigt, men i henhold til hvilke normer og kriterier?

Fokus på bæredygtighed

Region Nordjylland stillede skrappe krav til bygge- processen, så valget faldt på den nye officielle danske bæredygtighedscertificering DGNB og 2020-bygningsreglementet.

DGNB certificeringen er af Danish Green Building Council blevet valgt som den officielle bæredygtighedscertificering i Danmark. DGNB certificeringsstandarden er af tysk oprindelse, men er tilpasset dansk byggeskik og danske byggetraditioner, der stil- ler særlige krav og mål i byggeprocessen.

En DGNB analyse dækker hele bygningens livscyklus - fra planlægningsstadiet til dens 50. leveår - og DGNB kriterierne kan derfor med stor fordel introduceres allerede i planlægningsfasen for derved at optimere bygningens bæredygtighed fra starten.

I hele processen lægges der bl.a. særlig vægt på bæredygtighed i tilgængelighed, de sociale forhold, arbejdsforhold, økonomi, akustik, komfort, energi, byggeproces og materialer.

De fire sundhedshuse i Nordjylland, herunder Sundhedshus Pandrup, er blandt de første DGNB- certificerede byggerier i Danmark, som er bygget fra grunden med DGNB inkorporeret i hele plan- lægningsprocessen.

Mariendal Electrics blev udvalgt til projektet, som underleverandør til Entreprenør Lund & Staun, og byggeriet i Pandrup, med sine 1.700 kvadratmeter, tog sin begyndelse i oktober 2012.

 

Mariendal leverede til byggeriet:

 • El-installation
 • Netværks-installation
 • ABA-brandanlæg
 • AEA-alarmanlæg
 • ADK-adgangskontrol
 • CTS
 • Solvarme
 • Elevator installation
 • Varslingsanlæg 


DGNB Sølvmedalje
På baggrund af det gode samarbejde mellem alle fag- grupper, fagligt dygtige medarbejdere og projektledelse, opnåede Entreprenør Lund & Staun således en DGNB Sølvmedalje for byggeriet.

Med vore medarbejderes høje faglige kompetence og løsningsorienterede tilgang til projekter, ligger det, os i Mariendal, lige for at arbejde efter DGNP systemet. Generelt er det Mariendals mål for alle entrepriseopgaver, at levere til aftalt tid, pris og kvalitet. I dette projekt, var DGNB et værktøj, som kunne være med til at sikre, at dette mål blev opnået.

Region Nordjylland forventede byggeriet afsluttet, med mu- lighed for indflytning i lokalerne den 20. september 2013. Men en optimisme om tidlig aflevering synes allerede i sig- te, da byggeriet havde rejsegilde en måned før forventet.

Dermed blev hele projektet ”Sundhedshus Pandrup” af- sluttet allerede 2 måneder før planlagt tid og afleveret allerede medio juli 2013, som må siges at være til aftalt tid, pris og kvalitet!

 

Citat: Henrik Staun, Salgsdirektør i Lund & Staun A/S

”Mariendal har fra start til slut været yderst professionelle, og vi havde et rigtigt godt samarbejde – både med Mariendals projektledere og med svendene på bygge- pladsen”

Fakta:

Bygherre: Region Nordjylland
Rådgivning: SAHL Arkitekter, Arkplan Byplan & Landskabsarkitekter samt Esbensen Rådgivende Ingeniører
Hovedentreprenør: Lund & Staun A/S
Areal: 1.700 m2
Byggeperiode: oktober 2012 - juli 2013
El Entreprisen: EL, PDS, Antenne og televarsling Energioptimering: EL: El-installationer, IT infrastruktur, Sikring: Brand, Alarmanlæg, Adgangs- kontrol, Varslingsanlæg, Automation: CTS, Elevatorinstallationer
Energi: Solcelleanlæg

 

Skriv direkte til os  Jeg har læst og acceptererPrivatlivspolitikken


  Ring til os
  Har du spørgsmål eller ønsker du at snakke med en rådgiver?
  +45 7010 2077
  linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram