CTS styring og bygningsautomatik

Vi har stor erfaring med energioptimering og bæredygtig energi. Med et CTS-anlæg får du kontrol over alle dine tekniske installationer, hvilket er til gavn for både klima, arbejdsforhold og bundlinjen.

Forside/CTS & bygningsautomatik

Hvad er et CTS-anlæg?

CTS står for Central Tilstandskontrol og Styring. Et CTS-anlæg giver mulighed for at kontrollere, styre og overvåge bygninger – også selvom man ikke er til stede fysisk. Med et CTS anlæg i virksomheden kan man kontrollere og styre alt lige fra lys, varme, ventilation og adgang til bygningen. Det er med andre ord et system til intelligent styring af bygninger.

CTS - eller Bygningsautomatik - øger driftssikkerheden, sparer og optimerer på energiforbrug og forbedrer indeklimaet. Det skaber for de fleste en lettere og mere effektiv hverdag, hvor man ikke skal fysisk rundt i bygningerne for at styre lys, varme, ventilation og udluftning, eller sende en mand ved driftsfejl. Betjeningen af CTS-anlægget sker således ikke nødvendigvis fra det sted, hvor anlægget er stillet op, men via en computer eller tablet, og kan dermed skabe overblikket over bygningen uden at være til stede ved anlægget.

Kontakt os direkte på 7214 6300
Download vores folder her >>

CTS og BMS anlæg

CTS kan også i daglig tale kaldes for bygningsautomatik – eller Building Management System (BMS) - som er det ord, der dækker over det system, der varetager automatikken i din bygning. 

Hvis I overvejer om et CTS anlæg og Bygningsautomatik er det rigtige valg for jeres virksomhed, boligforening, institution eller bygning, så er her 5 gode grund til at få et uforpligtende tilbud fra Mariendal:

Med et CTS-anlæg sikrer du optimal drift og minimerer fejl
Med intelligent styring optimerer et CTS-anlæg dit forbrug i el, vand og varme 
Et CTS-anlæg er typisk tilbagebetalt på 1-5 år
Vores CTS-anlæg er brugervenlige og kan styres fra en computer eller tablet
Det er nemt at komme i gang med

 

Hvordan fungerer et CTS-anlæg?

Et CTS-anlæg skaber overblik og overvåger forbrug og fejl. Det består af forskellige komponenter, som kan sammensættes efter behov. Det er smarte løsninger, som blandt andet kan:

Styre belysningen
Styre ventilationen
Styre airconditionen
Styre tempetaturen
Overvåge forbruget 
Styre vandforbruget 
Minimere fejl ved at advare om driftsfejl

Systemet kan skræddersyes efter behov, og bygges op med moduler (ligesom LEGO-klodser). Modulerne i et CTS-anlæg giver nemmere arbejdsgange med mulighed for at overvåge forbrug for flere lokationer uden at skulle være til stede fysisk. Det giver lavere vedligeholdelsesomkostninger på beholdere og varmevekslere, lavere driftsomkostninger med vejr- og prognosebaseret varmestyring og bedst muligt udbytte af jeres fjernvarme.

 

Moduler i et CTS-anlæg

Modulerne i CTS-anlægget er forskellig fra virksomhed til virksomhed, og bliver skræddersyet efter, hvilke behov der er i den enkelte virksomhed. 

Et CTS-anlæg kan bl.a. slukke og tænde for lyset, når der er behov, samt regulere temperaturen i bygningen. Det kan overvåge forbruget og give en alarm, hvis der er fejl eller forbruget overstiger det forventede forbrug. Systemet regulerer automatisk på lys, varme, ventilation og udluftning, og det kan mærkes på bundlinjen. 

Ved at regulere temperatur og lys skabes der et bedre indeklima og arbejdsmiljø.

 

Kan det betale sig at energioptimere?

For mange virksomheder kan det virke som en uoverskuelig proces at komme i gang med at energioptimere, men det behøver det ikke være. 

Vores CTS-løsning består af komponenter eller moduler, som kan sammensættes efter behov. Præcis som LEGO-klodser. Du kan nemt komme i gang og sætte nye klodser ovenpå, når behovet opstår. 

Investeringen er typisk tilbagebetalt på 1-5 år.

Vi har erfaringen og certificeringerne

Vi har stor erfaring med CTS og Bygningsautomatik, og et stærkt hold, som kan rådgive, programmere, installere og servicere alle typer af CTS overvågede anlæg. Vores hold består bl.a. af professionelle og dygtige el-installatører, teknikere og rådgivere. 

Vi har udviklet vores eget system eStyring360, som er et fleksibelt system, der kan skaleres op efter behov. Systemet kan integrere alle nuværende anlæg, og bygges op efter behov og økonomi. Start med det, I har behov for lige nu. 

eStyring360 spiller desuden sammen med alle andre systemer, hvilket er en stor fordel for de fleste.

Certificeringer og partnerskaber

Mariendal er et certificeret TREND-systemhus, der kan installere, servicere og programmere CTS-anlæg med TREND. TREND er et CTS anlæg med et styresystem, som man benytter til at styre sine komponenter inden for de forskellige CTS-løsninger. 

Derudover er vi KNX-partner. Det betyder, at vi kan rådgive, supportere og servicere jer, der har en KNX-løsning til jeres bygningsautomatik. KNX udvikler og producerer også komponenter inden for CTS – det er modulerne eller ”hjernen” bag din bygningsautomatik. 

Derudover er vi Siemens partner. Som Siemens partner er vi i stand til at supportere og rådgive deres CTS-løsning, Desigo System, som er et Building Management System.

Skal vi hjælpe jer?

Skriv direkte til os    Jeg har læst og acceptererPrivatlivspolitikken


    Ring til os
    Har du spørgsmål eller ønsker du at snakke med en rådgiver?
    +45 7010 2077
    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram