Idrætsbyen Aalborg: El-entreprisen

Forside/Idrætsbyen Aalborg

At levere el-entreprisen til 461 ungdomsboliger i Idrætsbyen Aalborg krævede konstant fokus på projektledelse, omkostninger og produktivitet. Og det var netop hvad Mariendal Electrics leverede, da Idrætsbyen på Hadsundvej i Aalborg så dagens lys. Projektet har haft en byggeperiode på 2 år og i den fulde periode har Mariendal haft samme projektledelse, teamleder og fagfolk på pladsen for at sikre projektets gennemførelse til aftalt tid, pris og kvalitet.

 

461 ungdomsboliger med fremtid i

Netop samarbejdet har stået i fokus under Idrætsbyen-projektet, som bl.a. har været beskrevet som et løsningsorienteret samarbejde mellem alle faggrupper. Med en fælles indsats blev der skabt et unikt ungdomsmiljø med masser af fælles faciliteter. Med bl.a. fodboldbane, fitness, svømmebassin, løbebane, multibane, klatrevæg, beachvolleybane, løberuter og grønne områder er Idrætsbyen ikke mindst et tilbud til studerende, der lægger vægt på en aktiv hverdag.

Renovering og nybyggeri
Det samlede byggeri involverede både nybyggeri og renovering. En del af ungdomsboligerne er blevet indrettet i nyrenoverede lokaler, hvor værelsesopbygningen fra Zleep Hotel og AaB College er blevet genbrugt og i mange tilfælde tilføjet en altan.

Det var ikke muligt at genbruge bygningerne, der tidligere indeholdt kontor- og konferencelokaler, og de er derfor blevet erstattet af nybyggede højhuse i seks- og syv etagers højde. Højhusene ligger tæt op af den nærliggende bøgeskov, og det er lykkedes at danne en fin kontrast til naturen, som er med til at skabe nye rum. Disse ungdomsboliger har en god størrelse samt eget køkken, bad og altan.

 

Fremtidssikrede løsninger

Mariendal har for bygherre Himmerland Boligforening leveret den samlede El entreprise, som indebar:

 • El installationer i lejlighederne
 • Belysningsanlæg
 • Etablering af forsyningsforhold
 • El installationer i Fællesområder
 • PDS Installationer – EDB kabler/stik
 • Levering og installering af Hårde Hvidevarer
 • Solcelleanlæg (som et bidrag til el-forsyningen) herunder også rådgivning, levering og installation.

Idrætsbyens ungdomsboliger er attraktive og prisbillige lejemål, således at internationale studerende, der ikke har samme støttemuligheder som de danske studerende, også har mulighed for at bo i bebyggelsen. Bygningerne rummer gode fællesarealer i gangene og i de tilstødende rum, hvor der er indrettet bl.a. lounge og studiezoner.

Ved planlægningen af disse fællesarealer blev der derfor sat fokus på energioptimering med el-besparelser for øje. Mariendal leverede således lysstyring med PIR sensorer på gangarealer samt styringen af det udvendige lys.

Trods et projektforløb på 2 år har Mariendal haft en skarp projektledelse i hele forløbet, som har været på forkant med tidsplanen. Mariendal kunne således pr. 1. september 2013 igen aflevere et projekt til aftalt tid, pris og kvalitet.

 

Citat: Byggeleder, Per Mølgaard, Kærsgaard & Andersen A/S

"Vi har, hos Kærsgaard & Andersen, haft et godt samarbejde med Mariendal. Det har igennem hele processen været med ”ja-hatten” på.

Når man starter på en renoveringssag af denne størrelse, dukker der altid noget uventet op og tingene er ikke helt som man forventede. Her har Mariendal været super skarpe i forhold til at få løst problemstillingerne uden at det har gået ud over fremdriften.

Som udslagsgivende elementer for succesen i samarbejdet, kan det nævnes at Mariendal, hele vejen igennem, har haft en løsningsorienteret tilgang til projektet, med respekt for de retningslinjer der har været udstukket i projektet. Samtidig har der været de samme folk på projektet – her tænkes både på entrepriseleder og ansvarshavende svend på pladsen.

Vi, hos Kærsgaard & Andersen, ser helt klart Mariendal som en fremtidig samarbejdspartner."

 

Fakta

Bygherre: Himmerland Boligforening
Bygherrerådgiver: Kuben Management A/S
Arkitekt: Kærsgaard & Andersen A/S
Areal: 21.000 kvm
Byggeperiode: januar 2012 - september 2013
El Entreprisen: El-installationer i lejlighederne, Belysningsanlæg, Etablering af forsyningsforhold (”el forsyning til bygning”), El installationer i Fællesområder, PDS Installationer – EDB kabler/stik, Levering og installering af Hårde Hvidevarer, Solcelleanlæg (bidrag til el forsyning) Rådgivning, Levering og Installation.

 

Skriv direkte til os  Jeg har læst og acceptererPrivatlivspolitikken


  Ring til os
  Har du spørgsmål eller ønsker du at snakke med en rådgiver?
  +45 7010 2077
  linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram