Danhostel Frederikshavn: Energioptimering

Forside/Danhostel Frederikshavn

Med en tilbagebetalingstid på under 3 år og en uovertruffen driftssikkerhed, har fokus på energioptimering tidligere skabt værdi for daværende Danhostel Frederikshavn City. Danhostel Frederikshavn City stod med et gammelt varmeanlæg, hvor driften var usikker og vedligeholdet var stort. Da projektet startede i november 2015 viste det sig hurtigt, at der ikke fandtes målinger på det eksisterende system. 

Overvåget elforbrug

Daværende Danhostel Frederikshavn City stod med et gammelt varmeanlæg, hvor driften var usikker og vedligeholdet var stort. Da projektet startede i november 2015 viste det sig hurtigt, at der ikke fandtes målinger på det eksisterende system. 

”Har man ingen måling, så ved man ingenting”

Man stod på bar bund og søgte uvildig rådgivning. Mariendal Electrics foreslog, at viden skulle bane vejen til løsningen og installerede derfor et POWENA målersystem, der overvågede elforbruget pr. dag og gav realtids data for de enkelte enheder. Målingerne afslørede derudover strømslugere med et uhensigtsmæssigt højt elforbrug i det gamle system, men det vidnede også om et nedslidt system, der var præget af driftsudfald til gene for Danhostels gæster og personale.

”Gennem måleværktøjet har besparelserne været en sikker investering fra dag 1. Vi vidste præcist hvad vi kunne forvente” udtaler Ole Hust. ”Med indsigt fulgte handling. Mariendal Electrics havde kapaciteten til at kunne installere løsningen på kort tid og dermed til mindst gene for vores gæster.”

 

Danhostel Frederikshavn City opnåede med løsningen følgende: 

 • 66% besparelse gennem energirenovering af varmesystem med ny luft/vand varmepumpe
 • 50% besparelse gennem energirenovering af varmeanlæg i fællesområder med luft/luft varmepumpe
 • Investering i varmepumpeanlæg luft/vand med tilbagebetalingstid på under 3 år
 • Afgiftsrefusion med tilbagevirkende kraft på baggrund af målte realtidsdata ca. kr. 50.000 pr. år i 3 år, ialt kr. 150.000

”Vi ser os selv som en lokal ambassadør, der gerne vil gøre en forskel – for vores gæster, men også for miljøet. Vi elsker vores lokalområde og derfor vil vi også værne om det”, udtaler daværende Danhostel Frederikshavn Citys populære vært, Ole Hust.

 

Skriv direkte til os  Jeg har læst og acceptererPrivatlivspolitikken


  Ring til os
  Har du spørgsmål eller ønsker du at snakke med en rådgiver?
  +45 7010 2077
  linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram