Opførelsen af nyt bilhus

Forside/BMW bilhus

”Når man vælger at køre i en bil ud over det sædvanlige, skal man også have en oplevelse ud over det sædvanlige – både i mødet med salgsafdelinger og værksteder” – det er mottoet for Bayern AutoGroup, som er en eksklusiv BMW- og MINI-forhandler med 7 forretninger i Danmark. Derfor har visionen og målet været, at skabe Danmarks mest avancerede bilhus, der skaber de bedste rammer for både kunder og biler.

Fremtidssikret designkoncept

Målsætningen for Bayern AutoGroup er at være de danske BMW og MINI entusiasters foretrukne bilforhandler – en ganske særlig forhandler, hvor man som kunde oplever, at intet er overladt til tilfældighederne. Derfor har Bayern AutoGroup valgt at bygge et topmoderne bilhus, der er designet i samarbejde med BMW og baseret på et fremtidssikret designkoncept.

Mariendal Electrics har samarbejdet med KPC i Herning om opførelsen af det nye bilhus til BMW/MINI i Tilst ved Aarhus. Byggeriet er blevet opført ud til den meget trafikerede indfaldsvej til Aarhus fra motorvejen, ved krydset med McDonald’s og Mercedes.

Bilhuset på ca. 4.000 m2, er opført efter det nyeste design koncept fra BMW/MINI. Omkring indretning og produktpræsentation, er det et af de mest moderne bilhuse i Europa.

På grund af den skrånende beliggenhed er forretningen bygget i 3 plan. Nederste etage rummer en brugtvognsudstilling. Stueetagen rummer nyvognsudstillinger med BMW og MINI, hvor man blandt meget andet kan tilbyde aktiv servicemodtagelse med værksted. Øverste etage rummer administration.

 

Fremtidssikret totalløsning

Mariendal Electrics har lavet en fremtidssikret teknisk totalløsning, der omfatter El, Belysning, IT-netværk, ABV termisk, ABA Automatisk Brandsikrings Anlæg, AVA Automatisk Varslings Anlæg, AIA Automatisk Indbruds Alarm, ADK Automatisk Dør Kontrol og ITV Intelligent TV overvågning, samt CTS Central Tilstandskontrol og Styring.

 

Fakta

Bygherre: Bayeren AutoGroup
Arkitekt: Årstiderne
Ingeniør: Midtconsult
Total Entreprenører: KPC Herning A/S
Areal: 4.000 m2
Byggeperiode: Januar – September 2014 El-entreprisen: El-installationer, Belysning, IT-netværk, ABV termisk, ABA, AVA, AIA, ADK, ITV samt CTS

 

Totalløsningen har fokus på kundeoplevelsen, brugervenligheden og arbejdsklimaet:

 • Belysningen i salgsafdelingen er primært lavet med LED spots, der lyser direkte på bilerne og derved giver kunderne en visuel oplevelse.
 • CTS anlægget sørger for et optimalt indeklima ved automatisk at åbne/lukke vinduer og starte udsugningen, afhængigt af temperatur og mængden af røggas ser i luften fra bilers udstødning.
 • Tyverialarmen er kombineret med adgangskontrol både inde og ude. Således kan den både anvendes som sikring, hvor man tilkobler/frakobler alarmen via adgangskontrollen til de enkelte områder, men også til kundeservice ved eksempelvis at åbne porte i terrænet.
 • Brandventilationen (ABV termisk) styres via 11 centraler, der er bygget sammen, så de kan styres centralt. Anlægget er det første, der er godkendt i henhold til de nye krav omkring certificering heraf!
 • Tågegeneratorer fylder øjeblikkeligt rummene med røg i tilfælde af indbrud.
 • Under de udstillede biler er der gulvbokse, således at der kan trækkes strøm op til bilerne herfra.
 • Rundt i klargøring og værkstederne er der en central støvsuger. Denne styres via CTS, så den automatisk tænder, hvis man ønsker udsug.
 • Rundt i værkstederne er der udsugning fra bilernes udstødning, der styres via CTS, så den automatisk starter, hvis man trækker i slangen.

Mariendal kunne således den 1. september 2014 igen aflevere et projekt til aftalt tid, pris og kvalitet.

 

Skriv direkte til os  Jeg har læst og acceptererPrivatlivspolitikken


  Ring til os
  Har du spørgsmål eller ønsker du at snakke med en rådgiver?
  +45 7010 2077
  linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram