Trigon: Energireducering

Forside/Trigon

Entreprenørvirksomheden Trigon går forrest i udviklingen og har skabt fremtidens domicil. Danmark skal være CO2-neutral i 2050. Ifølge regeringsgrundlaget skal bygningsbestanden være det allerede i 2035. Det er om blot 22 år. For at nå denne ambitiøse målsætning skal der især på bygningsområdet ske fremskridt i forhold til at reducere energiforbruget og energieffektivisere eksisterende bygninger og nybyggeri.

Nedtællingen til 2050 er i gang

Som en af Nordjyllands mest erfarne aktører inden for byggeri med energiforbedringer og vedvarende energikilder, er Trigon med deres nybyggede og energineutrale domicil i Frederikshavn blevet en foregangsvirksomhed i kampen for at skabe en bæredygtig fremtid - og dette på trods af, at Trigon ud over deres 500 m2 kontor, også har et 2000 m2 værksted med produktion til bygge- og anlægsbranchen. Fokus på selvforsynende energi Den spændende udfordring ved byggeriet har været at opføre en bygning, der opfylder 2050-kravene til nybyggeri, samt komme så tæt på en 0–energiløsning som muligt. Altså et byggeri, der er selvforsynende i energi samt producerer mere energi end der forbruges. Og netop her har Mariendal Electrics kunne bidrage til samarbejdet med deres viden, kompetencer og totalløsninger vedrørende bæredygtig energi.

 

 

Resultatet er et byggeri, der bruger de nyeste landvindinger indenfor energiområdet, og som er en energineutral 2050 løsning: Alt strøm til Trigons domicil bliver produceret af egen 25 kW vindmølle og 16 kW solcelleanlæg. Passiv køling af huset leveres fra 120 m dybe jordboringer Varmen bliver produceret af varmepumper forsynet fra de samme lodrette jordboringer.

Mariendal Electrics har bl.a. leveret el-installationer til belysning, el-installationer til vindmølle samt el-installationer til solcelleanlæg. Mariendal Electrics har ligeledes leveret det komplette CTS anlæg samt CTS styresystem til centralstyring af alle energi-, vand- og varmekilder. Endvidere har Mariendal Electrics leveret og installeret fuld tyverisikring samt videoovervågning af det nye domicil. Mariendal Electrics har gennem hele byggeprocessen fungeret som en kompetent sparringspartner, der har kunne tilføre værdi til flere fagentrepriser, ved at kombinere deres viden inden for El, Energi, Sikring og Bygningsautomatik med en fremtidssikret totalløsning til Trigon for øje.

 

Specialudviklede energiløsninger, der skaber værdi Af specialudviklede energiløsninger kan der nævnes, at kølingen i Trigons domicil sker uden mekanisk ventilation, men med en termoaktiv løsning. Dvs. at der er brugt etagedæk med indstøbte slanger til kølevand, som cirkulerer og på den måde køler bygningen ned. Behovet for nedkøling kommer af, at hele bygningen er isoleret med 40 cm isolering både i vægge, loft og gulv, og derfor kun behøver minimal opvarmning selv i de koldeste måneder. I dele af de 2000 m2 værkstedsbygninger bliver rummene opvarmet ved hjælp af gulvvarme. Helt konkret har det betydet bedre sikkerhed for medarbejderne. Tidligere betød snerydning bl.a. at der stod søer af vand på gulvet, når sneen smeltede af maskinerne. Nu damper vandet af og gulvet tørrer lynhurtigt. Citat: Adm. Direktør Karl Erik Slynge, A/S Trigon: ”Vi har valgt Mariendal Electrics som samarbejdspartner, fordi de progressivt kaster sig ud i projekterne uanset udfordringen, de kommer med relevante løsningsforslag og de leverer varen. Det gør dem til den kvalificerede samarbejdspartner, som vi har brug indenfor byggebranchen”

 

 

Skriv direkte til os    Jeg har læst og acceptererPrivatlivspolitikken


    Ring til os
    Har du spørgsmål eller ønsker du at snakke med en rådgiver?
    +45 7010 2077
    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram