IKEA Aalborg og Odense: Building Management

Forside/IKEA - Odense og Aalborg

Mariendal Electrics projektledelse og Building Management system har spillet en afgørende rolle i byggeriet af 2 af Danmarks største IKEA butikker, idet systemet hjalp projektledelsen med at identificere og udnytte synergieffekterne mellem kompetenceområderne El, Sikring og Bygningsautomatik til stor værdi for IKEA i byggeriet af deres varehuse i Odense og Aalborg.

2010 var et år i IKEAs tegn...

... via licitation havde Mariendal Electrics vundet en stor del af fagentrepriserne på byggeriet af IKEAs nye 34.000 kvm store varehus i Odense.

Mariendal Electrics kunne endnu en gang, som totalleverandør af El, CTS, IT og Sikrings-entrepriserne, drage stor nytte af vores samlede kompetenceområder.

En kæmpe opgave hvori samspillet og synergieffekten af Mariendals kompetenceområder virkelig spillede en afgørende rolle. Det kom til udtryk i det komplette Building Management system, der var installeret på et centralt computersystem, hvorfra IKEA kunne styre og overvåge generatorer, tyverialarm, belysning, el-tavler, porttelefon og meget andet.

I El entreprisen blev der i processen bl.a. brugt alt i alt 60 kilometer højttalerkabler i huset og i p-området. Under bygningen blev der monteret 995 lysstofarmaturer i loftet. Ca. 8000 armaturer samt 35 el-tavler fordelt i hele bygningen.

 

Kompetencen gjorde forskellen

Ved byggeriet i Aalborg fald valget igen på Mariendal - det var kompetencen, der gjorde forskellen

På baggrund af Mariendals indsats og erfaring i Odense-byggeriet, blev Mariendal Electrics genvalgt til at bygge IKEAs 30.500 kvm store varehus i Aalborg. Med El- og Sikrings-entreprisen og en meget stram tidsramme, kunne Mariendal levere arbejde, da byggeriet var oppe på sit højeste, til 125 elektrikere og teknikere i Nordjylland, i en ellers noget mørk tid for byggebranchen.

I El entreprisen leverede Mariendal bl.a. kraft og generatoranlæg. Der ud over kunne vi bryste os af 7.000 amaturer og 4.000 stikkontakter, fordelt på de 30.500 kvm. grundplan i to cirka lige store afdelinger: Et højlager, der fra gulvet rækker to etager i vejret – og udstillingsområder, der er indrettet på to almindelige etager

Da IKEA har en helt igennem planlagt og struktureret byggemetode, lykkedes det at aflevere Aalborg Varehuset præcis 9 måneder og 1 dag efter første spadestik.

Endnu en gang beviser Mariendal at vores projektledere, elektrikere og fagfolk på byggerierne har den rette indstilling og tilgang til at levere til aftalt tid, kvalitet og pris.

 

Citat: Projektleder hos IKEA, Sven Persson:

”Hos IKEA er vi rigtig glade for at kunne bruge Mariendal til vores tekniske entreprise inden for el, sikring og bygningsautomatik. De har vist gennem vores samarbejde på de to store varehuse i Aalborg og Odense, at de er i stand til at varetage og udføre så store projekter — oveni købet uden problemer med forsinkelser osv. undervejs. Vi, her hos IKEA, kan kun anbefale andre at benytte Mariendal. De gør hvad de bliver bedt om til aftalt tid og pris.”

Fakta

Bygherre: IKEA Ejendomme ApS
Arkitekt: White Arkitekter A/S, Inter Ikea System Services AB
Ingeniør: OBH-Gruppen A/S
Areal: 30.300 kvm
Byggeperiode: juni 2009 - marts 2010
El Entreprisen: EL: Belysning, Kraft, Generatoranlæg, Sikring: Overvågning, Brand, Adgangskontrol, Tyverialarm samt varslingsanlæg.

 

Skriv direkte til os    Jeg har læst og acceptererPrivatlivspolitikken


    Ring til os
    Har du spørgsmål eller ønsker du at snakke med en rådgiver?
    +45 7010 2077
    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram